Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

«Αμέρικαν μπαρ» έκαναν την εκκλησία στο Αίγιο γονείς και συγγενείς της νεοφώτιστης και μέχρι και η Αστυνομία εκλήθη για να ηρεμήσει τα πνεύματα! Όλα συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν σε ιερό ναό της περιοχής είχε προγραμματιστεί η βάπτιση της κόρης ενός ζευγαριού που όμως ήσαν σε διάσταση (μπορεί και είχε ήδη εκδοθεί διαζύγιο αλλά δεν το γνωρίζουμε).
Η μητέρα της μικρής έχει και την επιμέλεια και αποφάσισε πως θα δοθεί στην κόρη της το όνομα... της μητέρας της!
Ο πατέρας είχε διαφωνήσει, όμως αναγκάστηκε να... δεχθεί την απόφαση της πρώην γυναίκας του... μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά!
Η μάνα όμως λογάριαζε... χωρίς την κουμπάρα!
Όπως έδειξαν τα πράγματα η νονά της μικρής είχε αποφασίσει να «κόψει» τον γόρδιο δεσμό κάνοντας την «έκπληξη» τη στιγμή που ο ιερέας θα της ζητούσε να αναφωνήσει το όνομα!
Και ενώ όλοι περίμεναν να ακούσουν το όνομα της γιαγιάς, άκουσαν το όνομα της νονάς! «Λουκία» φώναξε η κουμπάρα και η μητέρα... πήγε να λιποθυμήσει!
Το τι έγινε στην εκκλησία δεν περιγράφεται!
Η μάνα είχε γίνει Τούρκος, όμως ο ιερέας απείλησε με διακοπή του μυστηρίου, συνέχισε κανονικά την τελετή και το κορίτσι βαπτίστηκε... Λουκία!
Τα βλέμματα οργής έδιναν και έπαιρναν, η μητέρα «φούσκωνε και ξαναφούσκωνε», ο πατέρας στεκόταν μάλλον αμήχανος, η γιαγιά και κάποιοι συγγενείς από την πλευρά της μάνας... δεν κρατιόντουσαν!
Το μυστήριο ολοκληρώθηκε και τότε... άρχισαν τα όργανα! Η μάνα δεν άφηνε την κουμπάρα να υπογράψει τα χαρτιά της βάπτισης, οι φωνές της ακούγονταν... έξω από την εκκλησία και τελικά απεδείχθη πως ούτε οι ιερείς μπορούσαν να την συγκρατήσουν! Κάποια στιγμή κατάφερε να πλησιάσει το γραφείο, άρπαξε τα χαρτιά, τα έσκισε και έτσι (τυπικά) η κόρη της... δεν ονομάζεται Λουκία!
Τους ηρέμησε... η Άμεση Δράση
Τα επεισόδια όμως συνεχίστηκαν και μάλιστα εκλήθη και η αστυνομία... για να ηρεμήσουν οι «παράγοντες» της τελετής!
Με τόσες φωνές η μικρή... δεν είχε σταματήσει το κλάμα (το σοκ μετά την κολυμπήθρα ήταν μεγαλύτερο) συγγενείς κόντευαν να αρπαχτούν στα χέρια και τελικά τη λύση έδωσαν οι ένστολοι! Περιπολικό έφθασε μετά από λίγο στον Ιερό Ναό, στο αστυνομικό δελτίο εγράφη «οικογενειακό επεισόδιο» και όλοι ηρέμησαν με την παρέμβαση της Αμεσης Δράσης.
Παραμένει άγνωστο τι θα πράξει η μητέρα σε σχέση με το όνομα της μικρής, σίγουρα όμως... δεν θα ξαναμιλήσει στη νονά.

πηγή Μεσσηνιακά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.