Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

BLADE OF SPIRIT – OI ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ HEAVY METAL

 
 BLADE OF SPIRIT Blade of Spirit – OI ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ HEAVY METAL
ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ –ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ UNDERGROUND & ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ METAL ΣΚΗΝΗΣ! ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ & ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ «ΧΩΡΑΦΙΑ» ΣΤΗΝ 15ΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔIEΝYΣΕ. ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΚΟΖΑΝΗ), ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΝΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΙΣ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΜΕΧΡΙ & ΤΟ 2008 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Metal ΣΚΗΝΗ ΕΔΩΣΕ 6 DEMOS, ΕΝΑ SPLIT CD ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ FULL LENGTH ALBUM, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ DVD ΤΟ 2011. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΕΣ ΞΕΘΩΡΙΑΖΟΥΝ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΑΣΚΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΑΜΕ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΨΑΞΑΜΕ ΚΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ & ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ BLADE OF SPIRIT, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΟΜΠΟ, (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ BLADE ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ & ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΙΩΠΗ ΜΙΑΣ 4ΕΤΙΑς ΤΩΝ BLADE OF SPIRIT. MIA ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ & ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΞΕΧΑΣΑΝ, ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΑΝΑΠΟΛΗΣΑΝ ΑΛΛΑ & ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ.

-Μάνο από το 2008 η μπάντα μπήκε σε μία περίοδο απραξίας –για πολλούς θεωρείται ότι διαλύσατε..Μπορείς να μου πεις αν υφίστανται blade of spirit σήμερα το 2013, ανεξάρτητα από την προσωπική σου πορεία στη μουσική η οποία προχωράει. Υπάρχει το ενδεχόμενο μιας επανένωσης σας ίσως? Υπήρξε μια σιωπή όλα αυτά τα χρόνια..
*Το γκρουπ δεν διέλυσε ποτέ. «Μπήκε στον πάγο» λόγω διαφόρων σημαντικών παραγόντων & παραμέτρων. Οπότε σαφώς και υφίστανται BLADE σήμερα ναι. Απλώς όχι εν ενεργεία ας το πούμε έτσι. “Δισκογραφικά” άλλωστε δεν απείχαμε ιδιαίτερα.. Προ 2ετίας κυκλοφορήσαμε ένα DVD με τους dark nightmare .Η σιωπή ήταν αναγκαία να υπάρξει. Η μπάντα είχε κουραστεί και κορεστεί έπειτα από μια ντουζίνα χρόνια συνεχούς τρεξίματος..Ίσως και απογοητευτεί από κάποια άποψη..έδωσα όλο μου τον εαυτό για τους BLADE. Στερήθηκα ΠΟΛΛΑ όλη εκείνη τη δεκαετία. Βεβαίως έζησα και βίωσα ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ & ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ. Συνήθως όμως το πάθος & η αφιέρωση στη μουσική πάει αντιστρόφως ανάλογα με την ηθική δικαίωση κι αναγνώριση του καλλιτέχνη. Έτσι συνέβη και με τα μέλη της μπάντας ..Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο τελευταίο,ακόμη δεν έχει ωριμάσει σαν ιδέα μέσα μου..Δεν το βλέπω απίθανο, όμως το βλέπω πολύ δύσκολο..

-Από το 2006 κι έπειτα δραστηριοποιείσαι στο Ελληνικό τραγούδι. Ξεκίνησες να ασχολείσαι μάλιστα με αυτό παράλληλα με τους blade και μάλιστα τον καιρό που η μπάντα ήταν στα καλύτερά της..Επηρέασε το ένα το άλλο θεωρείς??
*Ναι. Είχα την ανάγκη να εκφραστώ πιο ουσιαστικά και βρήκα τον εαυτό μου μέσα από αυτό που λέμε καλό ελληνικό τραγούδι, το οποίο πάντα με συγκινούσε βαθιά από παιδάκι, πέραν του metal & της ξένης μουσικής. Επηρέασε σε ελάχιστο βαθμό την παύση των blade όμως. H Συμβίωση & συνύπαρξη ακόμη και σε μια μπάντα, μεταξύ κάποιων ανθρώπων επί σειρά ετών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

-Ποια η σχέση σας μεταξύ των μελών σήμερα? Υπάρχει επαφή?? Απ’ όσο γνωρίζω ζείτε σε διαφορετικές πόλεις πια..
*Πάντα έτσι ήταν με μας, σκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα. Να φανταστείς βρισκόμαστε στο soundcheck τα τελευταία χρόνια χαχαχα..Η βάση μας ήταν η Κοζάνη εντάξει. Το προβάδικό μας οι παρέες μας κλπ. Όμως εκτός από μένα οι υπόλοιποι πάντα ήταν λογω δουλειάς σκορπισμένοι εδώ κι εκεί..Οι σχέσεις μας είναι άριστες και υπάρχει επαφή στο μέτρο των υποχρεώσεων μας και του εφικτού. Είμαστε μια οικογένεια πάντα… Δύσκολο να το εξηγήσω. Υπάρχει ένα δέσιμο με τα παιδιά γιατί ζήσαμε πολλά στους BLADE…Τα καλύτερα χρόνια μας απλά.

-Ο κόσμος, οι φίλοι σας, σας ζητάνε να σας δούνε live ξανά? Υπάρχει ενδιαφέρον για τη μπάντα τα χρόνια της ..αποχής σας?? Υπήρξατε πρωτοπόροι σ’ αυτό που κάνατε και μάλιστα επαρχιωτόπουλα σε μια Κοζάνη του ’96 –χωριό..Και φτάσατε στα 25 σας να παίζετε με μεγάλα σχήματα του εξωτερικού φεστιβάλ αλλά & headliners …Διόλου εύκολη υπόθεση..
*Ο κόσμος σε ξεχνάει σαν να μην «πέρασες» ποτέ φίλε μου. Εγώ δε θα σου πω ψεύτικα λόγια. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι που το ζητάνε ναι –ελάχιστοι. Η ζωή κινείται με τρελούς ρυθμούς. Έχει χαθεί η μπάλα. Ενδιαφέρον για τη μπάντα δεν υπήρξε όχι. Από κανέναν σχεδόν. Έτσι πάει, δεν με παραξενεύει. Έχω δει ΤΟΣΑ στη μουσική πιάτσα ώστε να μπορώ να ερμηνεύω και να επεξηγώ αυτά που ζω..Πρωτοπόροι? εντάξει όχι..Απλώς εκείνα τα χρόνια η επαρχία ήταν 100 φορές επαρχία..Ακόμη κ σήμερα πάρα πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι η Κοζάνη έβγαλε τους Blade..Βλέπεις η μουσική που παίζαμε θεωρείτο κάτι το ανώριμο και ανάξιο λόγου από μουσικούς και κόσμο. Και δή 10 κ 15 χρόνια πριν. Παίξαμε σε πολλά events ναι..Για αυτά νιώθω περήφανος και τυχερός..Δεν τυχαίνει στον καθένα ναι. Η πλάκα είναι ότι δεν κυνηγήσαμε καταστάσεις ποτέ..Ίσως σήμερα να παίζαμε σε περιοδείες με τους Ι. MAIDEN στο χαλαρό αν κινούμασταν πιο ευέλικτα. Ξέρω τι σου λέω….Ίσως πολλά να ήταν αλλιώς.

-Tι σου λείπει σήμερα από όλα αυτά??
*Όλα αυτά. Τίποτα δεν έχει αλλάξει κ τίποτα δεν είναι όπως παλιά
.
-Να περιμένουμε ξανά κάτι από τους blade of spirit?? Ένα νέο άλμπουμ, κάποιες ζωντανές εμφανίσεις?? Έχεις να πεις κάτι στο κοινό??
*Από μας όλα να τα περιμένει κανείς χαχαχα..Ένα στούντιο άλμπουμ κάποια στιγμή πολύ πιθανό. Για live χλωμότατο το κόβω. Ευχαριστώ που μας θυμήθηκες και κάναμε αυτή τη σύντομη κουβέντα..

-Κάτι για το κοινό??
*χμμμ..Απλώς ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί παραδόξως..

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

ΣΕΛΙΔΑ :Blade of Spirit

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=62vPc29Bae8&list=PLpA3DPCF0oIVciIyhjwemiyiqN6mdyDuN

http://www.youtube.com/watch?v=Y4S6cDjTNy0                                                                                       


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.