Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ



Απαραίτητο συνοδευτικό στον ελληνικό καφέ,είναι ένα απαραίτητο γλύκισμα
στον απογευματινό ελληνικό καφέ..
Δεν ξέρω πώς ταιριάζει τόσο πολύ η κανέλα,με τον φρεσκοκαβουρδισμένο ελληνικό καφέ,καιρό ψάχνω να βρώ αυτή την λύση αλλά δυστυχώς πάντα καταλήγω να αναπολώ τις παιδικές μου αναμνήσεις όπου η γιαγιά μου έκανε κουλουράκια και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι.Πάντως για εμένα είναι η ωραιότερη παρέα αυτα τα κουλουράκια κανέλας,δοκιμάστε το και πείτε μου!!
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κ.του γλυκού κανέλλα αλεσμένη
550γρ.μαργαρίνη μαλακή
300γρ.ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κ.της σούπας μπέικιν
4 αυγά ολόκληρα
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την μαργαρίνη με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.Βάζω σε ένα μπόλ τα αυγά και τον κρόκο και να χτυπάω μέχρι να γίνουν ένα.
Έπειτα προσθέτω το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με την μαργαρίνη και την ζάχαρη και χτυπάω καλά,άφου χτυπηθούν καλά προσθέτω το αλεύρι,το μπέικιν και την κανέλα λίγα-λίγα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και την μαργαρίνη.Ανακατεύω καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνουν όλα μια εύπλαστη ζύμη.Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο και έπειτα πλάθω μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα εμείς θελήσουμε,τα στρώνουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα.Αλείφουμε αν θέλουμε τα κουλουράκια με κρόκο αυγού με την βοήθεια ενός μαγειρικού πινέλου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
(Αν θέλουμε καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα ήταν τα υλικά όπως το αλεύρι,και την κανέλα να τα κοσκινίσουμε πρίν την χρήση)
  • Kώστας Αντωνιάδης Kostas Antoniadis
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.