Για τα cupcakes
360 γρ. αλεύρι 00*(1)
6 αβγά μέτρια
2 βανίλιες σε σκόνη
8 γρ. μαγιά σε σκόνη (1 σακουλάκι)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
360 γρ ζάχαρη
360 γρ. βούτυρο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή προαιρετικά άρωμα πορτοκαλιού 2 σταγόνες (σε μικρά μπουκαλάκια στα super market, υπάρχει άρωμα πορτοκάλι, βανίλια & αμύγδαλο, σε συμπυκνωμένη μορφή)
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος + 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. τρούφα χρωματιστή.
Προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής 3-4 σταγόνες *(2)
Tip(1).Μαλακό αλεύρι ή φαρίνα 00: είναι αλεύρι από μαλακό σιτάρι και έχει πιο άσπρο χρώμα από το σκληρό. Είναι ιδανικό για κέικ, μπισκότα, κουλουράκια, και εκτός από τα super markets θα το βρείτε και στους φούρνους σε συμφέρουσα τιμή.
Tip(2).Εάν θέλουμε να δώσουμε χρώμα στην κρέμα αυτή θα φροντίσουμε να προμηθευτούμε αμπούλες με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τις βρίσκουμε εύκολα στο super market και σε οικονομική τιμή.
Πριν να ξεκινήσουμε τη διαδικασία θα πρέπει να φροντίσουμε το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμένο), καθώς και τα αβγά να είναι εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ώσπου να γίνει μια παχύρευστη κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά ένα ένα καθώς χτυπάμε και το ξύσμα πορτοκαλιού ή το άρωμα.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι που το έχουμε πρώτα κοσκινίσει και ενώσει με τη μαγιά και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα φορμάκια.
Ψήνουμε ανάλογα με το φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα λιώνοντας τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο ή στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε Bain Mari. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και όταν κρυώσουν τα cupcakes γαρνίρουμε βάζοντας την κρέμα σε ένα κορνέ.
Kώστας Αντωνιάδης
...τι μας κανεις Κώστα τωρα χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφή