Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

H MΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Στη ραγδαία αύξηση των προβλημάτων που προκάλεσε η οικονομική κρίση αλλά και στη βοήθεια που βρίσκουν οι άνθρωποι στην Εκκλησία, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times .Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον εθελοντισμό που έχει αναπτυχθεί χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και, φυσικά, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην πρωτοβουλία της ομάδας "Άρτος - Δράση" που πριν 15 χρόνια αποφάσισαν να βοηθήσουν μία ομάδα φτωχών Κούρδων μεταναστών που ζούσαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας προσφέροντας τους θρεπτικό, σπιτικό φαγητό και ψωμί το οποίο χορηγούσαν διάφορα αρτοποιεία της Αθήνας.
Αυτή η μικρή ομάδα εθελοντών μεγάλωσε και έχει αναλάβει τη φροντίδα ένος πολύ μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων. Προσφέρει τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες και σερβίρει καθημερινά γεύματα σε χιλιάδες κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας" αναφέρει το ρεπορτάζ.
Το δημοσίευμα των FT τονίζει ότι "τα επίπεδα της φτώχειας έχουν αυξηθεί απότομα και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί, αφήνοντας το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας να αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα".
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχει αναπτυχθεί ένα κύμα εθελοντισμού για τους άνεργους και όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σημειώνει το ρεπορτάζ.
«Για πολλούς Έλληνες που αναζητούν τακτικά επισιτιστική βοήθεια, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μετατραπεί σε πυλώνα στήριξης, με συσσίτια στις ενορίες τα οποία λειτουργούν στην Αθήνα και σερβίρουν γεύματα το μεσημέρι καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έχω την αίσθηση της ασφάλειας γνωρίζοντας ότι το φαγητό θα είναι εκεί», λέει η Σταματία Παπάζογλου, συνταξιούχος εργαζόμενη στο δημόσιο τομέα».
«Ο Πατέρας Νικόλαος στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στη Δραπετσώνα, ενός εργατικού προάστιου της Αθήνας, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο προμηθευτών ενώ επειδή παλιότερα ήταν μάγειρας ετοιμάζει ο ίδιος το εβδομαδιαίο μενού των συσσιτίων» καταλήγει το δημοσίευμα.
πηγη:Praktoreio Ekklisiastikon Eidiseon
*ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:Η εκκλησία μας πάντοτε θα είναι το ασφαλές λιμάνι στο οποιο θα καταφεύγει ο πονεμένος άνθρωπος.Η εκκλησία μας έχει αξιόλογους Ιερείς οι οποιοι πραγμάτικά προσφέρουνε μεγάλο έργο με αγάπη και αφοσίωση στις διψασμένες ψυχές.Η Ορθοδοξία είναι το διαμάντι της Πατρίδας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.